Der er rigtig mange der går med tankerne om at tage skridtet, og springe ud som freelancer. Det kan dog være svært for folk rent faktisk at få gjort noget ved det, og nå til det punkt hvor de starter ud. Der er rigtig mange spørgsmål hos folk der går med disse tanker, det vil vi prøve at gøre dig klogere på i denne artikel. 

Forbered dig på forhånd

Noget af det som vi gang på gang har oplevet er, at folk bare siger deres job op uden at have forberedt sig det mindste. De har ikke tænkt over økonomien de første mange måneder samt har de heller ikke overvejet, hvordan de skulle få kunder. 

Få styr på de første kunder inden du starter

Inden du starter ud fuldtid så kan det være en god ide, at begynde at lave lidt sideløbende med dit nuværende arbejde. På den måde kan du sikre at du som minimum har en lille smule arbejde og indkomst inden.

Det kan også være med til at opbygge din portefølje, som på sigt kaster mere arbejde af sig. 

Husk din fritid

Noget andet vi ser rigtig mange freelancere knække nakken på – det er simpelthen at arbejde for meget. Det lyder lidt kontroversielt, men hvis man ikke husker at få ladt sine batterier så kan man ikke performe ordentligt. 

Det er både i hverdagen at man skal huske at lade batterierne op – det kan gøres ved at tage små pauser hvor man læser de nyhederne eller hvis man er til lidt mere spænding, så kan man læse døgnrapporten for ens politikreds

Nogle vælger også at tage en lille lur midt på dagen. 

Opsæt ordentlige rutiner 

Mange freelancer får hurtig en tendens til at sove til langt op af formiddagen også arbejde til langt ud på natten. For nogle mennesker fungere det måske fint, men for langt de fleste kan det ikke anbefales.
Man anbefaler derimod at man prøver at få en så normal hverdag som overhoved mulig – det kan f.eks. være ved at man siger man skal “møde” ind klokken 9 hverdag, også sørger for at holde pauser og fri i nogenlunde ordentlig tid. 

Leave a Comment