Rigtig mange freelancere starter ud med at arbejde hjemmefra, og her kan man hurtigt komme til at glemme de gode vaner. Det gælder både når det kommer til ens madvaner, men i det hele taget også bare sine vaner i hverdagen. Det vil vi prøve at gøre dig klogere på i dette indlæg. 

Sørg for en ordentlig kost

Når man har et arbejde så laver man enten madpakke dagen før eller også spiser man i virksomhedens kantine. Det er i hvertfald det som størstedelen gør, men som freelancer der enten arbejder hjemme eller fra sit eget kontor kan det være svært at opretholde disse vaner. Man ser rigtig tit freelancere tyr til de nemme metoder derhjemme med kopnudler, toast eller andet usundt fordi det er let at lave, smager godt og det kan man jo ikke lave på et arbejde ellers. 

Vores anbefaling er at du sætter xx minutter af til din middagspause, hvor du både skal nå og tilberede, spise og ordne efter det. På den måde ender du ikke med at stå det meste af eftermiddagen og lave frokost. Noget som vi her på redaktionen selv brugte meget var måltidskasser – her fik vi primært til aftensmad, hvor der tit var rester tilbage. I stedet for at smide resterne ud så gemte vi dem simpelthen, så vi let kunne varme dem dagen efter. 


Vi har været rigtig glade for at modtage måltidskasser fra Aarstiderne, som tilbyder et stort udvalg af forskellige kasser der passer lige netop til ens ønsker. 

Planlæg din arbejdsdag struktureret

På de fleste almindelige arbejdspladser har man typisk et rum tid, hvor man arbejder i. 8-16 er populært hos mange, og det giver mulighed for at strukturere hele sin hverdag. Det anbefaler vi også at du gør selvom, at du freelancer hjemmefra.

På den måde er det lettere at sige i de her timer arbejder jeg, og her skal jeg ikke tænke over vasketøj, gulvvask og støvsugning – som man hurtigt kan falde til, hvis man ikke har opsat nogle faste rammer for ens arbejde. 

Det gør det også lettere for de andre i husstanden at acceptere – da jeg personligt startede med at arbejde freelance, havde min kæreste svært ved at forstå hvorfor jeg ikke havde ordnet alle de praktiske ting nu jeg alligevel bare gik hjemme. Men efter jeg fik forklaret hende om, at fra 8-16 arbejder jeg ligesom at jeg var på et normalt arbejde, så kunne hun godt forstå det.

Leave a Comment