Sådan opbygger du din første portefølje

Som nystartet freelancer så kan det være svært at komme ind i branchen, hvis du ikke har nogle referencer. Derfor kan det være en god ide lige så stille opbygge en portefølje som du kan vise kommende kunder, men hvordan gør man lige det? 

Der er utrolig mange måder man kan bruge til at opbygge sin portefølje, og vi vil komme ind på det par enkelte metoder her. Vi hører gerne hvis du har andre gode ideer i vores kommentarfelt. 

Start med gratis arbejde

Selvom det ikke er optimalt for ens økonomiske situation, men det kan være en rigtig god måde at komme ind i en branche på. Som udgangspunkt er der ingen der ved, hvad du kan og hvilket niveau du kan arbejde på. 

Derfor kan du med fordel starte ud med at lave et opslag på de forskellige sociale medier, hvor at du tilbyder at lave en form for arbejde gratis, mod at du må bruge arbejdet som reference. Du vil med garanti modtage en masse forespørgsler lynhurtigt, som du kan vælge i mellem. Vi anbefaler at du vælger de cases, hvor du bedst kan se at du kan lave nogle ordentlige referencer. 

Jeg startede f.eks. ud med at levere nogle artikler til hjemmesiden babyalarmen.dk, hvor jeg blandt andet har skrevet denne artikel https://babyalarmen.dk/babygynge/ – som er en anmeldelse af forskellige babygynger, som man kan have i hjemmet. 

Nogle af de gratis artikler jeg har skrevet til siden, har resulteret i at jeg i dag månedligt modtager ordre, hvor jeg skal skrive til babyalarmen.dk 

Opbyg en portefølje med fiktive kunder

En anden måde du kan opbygge en portefølje på er, at du laver nogle “fiktive” kunder, som du så produceret et produkt til. På den måde kan du vise frem hvad du egentligt kan lave af arbejde uden, at du skal ud og finde folk du kan lave arbejde for. Det er vigtigt at understrege at du ikke skal snyde med dine referencer – men at du rent faktisk laver produktet uden at reelt set have en kunde.

Laver du hjemmesider kan du f.eks. lave en hjemmeside til en tømrer forretning uden, at den rent faktisk findes.

Leave a Comment